ArgtoHortoOpening1
Οι Φίλοι των Καλντεριμιών
Οι Φίλοι των Καλντεριμιών ArgtoHortoOpening1 Οι Φίλοι των Καλντεριμιών
Οι Φίλοι των Καλντεριμιών
Οι Φίλοι των Καλντεριμιών ArgtoHortoOpening1 Οι Φίλοι των Καλντεριμιών
Οι Φίλοι των Καλντεριμιών
Οι Φίλοι των Καλντεριμιών ArgtoHortoOpening1 Οι Φίλοι των Καλντεριμιών
ArgtoHortoOpening1
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!
logo
images1
DownloadedFile1
email2

Οι Φίλοι των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Από το 2007 ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, έχοντας στόχο να προστατέψει και να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου. Δουλεύοντας εθελοντικά, καθαρίζουμε, σηματοδοτούμε και προβάλλουμε τις πεζοπορικές διαδρομές στους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

Στο Πήλιο έχουμε ένα θαυμάσιο δίκτυο λιθόστρωτων δρόμων-μονοπατιών, τα γνωστά καλντερίμια, κατασκευασμένα εκατοντάδες χρόνια πριν. Βρίσκονται μέσα στους οικισμούς αλλά συνδέουν επίσης τα χωριά μεταξύ τους. Με τη διάδοση των αυτοκινήτων, πολλά από τα παλιά καλντερίμια και μονοπάτια έχουν μετατραπεί σε αμαξιτούς δρόμους. Όμως αρκετά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα, έστω και κρυμμένα από τη βλάστηση ή μισοχαλασμένα.

Οι διαδρομές που παρουσιάζουμε αποτελούνται από καλντερίμια, μονοπάτια και χωματόδρομους. Χρησιμοποιούμε κίτρινα στρογγυλά πινακιδάκια και σημάδια με κόκκινη μπογιά που δείχνουν το σωστό δρόμο. Συνιστούμε να έχετε μαζί σας και έναν καλό πεζοπορικό χάρτη, όπως αυτός της εταιρίας ''Ανάβαση'' για το Κεντρικό και Νότιο Πήλιο. Έχετε πάντα αρκετό νερό μαζί σας, καπέλο και αντηλιακό, κινητό τηλέφωνο και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Αν περπατάτε μόνος, ενημερώστε κάποιον για τη διαδρομή που σκοπεύετε να ακολουθήσετε. Η καλύτερη περίοδος για περπάτημα είναι από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο. Καλύτερα να αποφεύγονται οι περίπατοι τον Ιούλιο και Αύγουστο λόγω ζέστης, εκτός αν ξεκινήσει κανείς πολύ νωρίς.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου περιλαμβάνουν εβδομαδιαίους περιπάτους που ανακοινώνονται μέσω facebook και email, κοινωνικές εκδηλώσεις και ομαδική εθελοντική δουλειά για τη διάνοιξη κλεισμένων διαδρομών. Οι πόροι μας προέρχονται από τις συνδρομές των μελών μας (10 ευρώ το χρόνο) και από δωρεές, στις οποίες στηριζόμαστε για να μπορούμε να προσφέρουμε έργο.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος ή χορηγός, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email στο info@friendsofthekalderimi.org.

Καταστατικό

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το καταστατικό των Φίλων των Καλντεριμιών από το 2008. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να το δείτε και στα αγγλικά. Η μετάφραση δεν είναι επίσημη και είναι μονάχα για πληροφόρησή σας. Πατώντας επάνω στο αντίστοιχο σημαιάκι ανοίγετε το έγγραφο στην γλώσσα που επιλέγετε.

item19
item20

Διοικητικό συμβούλιο και Συναντήσεις

Τα μέλη ενθαρρύνονται να συμμετέχουν, εφ`όσον μπορούν, στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Επίσης είναι ευπρόσδεκτα στις συναντήσεις του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Πατήστε εδώ για να δείτε αναφορά της τελευταίας γενικής συνέλευσης. Δίνονται επίσης πληροφορίες για τα εκλεγμένα μέλη του συμβουλίου. Πατήστε εδώ για να δείτε προηγούμενες αναφορές και πρακτικά. Πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Εγγραφές Μελών

Πατήστε εδώ για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή, τα καθήκοντα και τις συνδρομές των μελών.

Συνοδοιπόροι και Σύνδεσμοι

Υπάρχουν πολλοί ακόμα όμιλοι στην περιοχή του Πηλίου που είναι, όπως εμείς, αφοσιωμένοι στη φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος, παροτρύνοντας τους ντόπιους κατοίκους, ηλικιωμένους και νέους, να ασχοληθούν καθαρίζοντας και διανοίγοντας της διαδρομές των παλαιών καλντεριμιών, απομακρύνοντας τη βλάστηση που τα φράζει και τα σκουπίδια, και, πάνω απ` όλα, απολαμβάνοντας το περπάτημα στην υπέροχη φύση του Πηλίου. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Facebook:
www.facebook.com/southpelion

Blog:
walking-pilion.blogspot.gr

Email:
info@friendsofthekalderimi.org

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ! ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!