Νέα

Οι Φίλοι των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου

The Friends of the Kalderimi of South Pelion

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 - Κυκλικό περπάτημα : Μηλίνα - Λαύκος - Μηλίνα

Το περπάτημα αυτή την Κυριακή θα είναι κυκλικό, από την Μηλίνα στο Λαύκο και επιστροφή στη Μηλίνα. Θα καθίσουμε για φαγητό στην ταβέρνα «Παγασητικός» (στη Χριστίνα) στο Λαύκο. Μετά το περπάτημα θα έχουμε χρόνο για ένα μπάνιο στη Μηλίνα και εν συνεχεία θα πάμε με τα αυτοκίνητά μας στο Λαύκο για φαγητό στη 1.00 το μεσημέρι.

Θα συναντηθούμε στις 9.00 το πρωί στην εκκλησία δίπλα στη θάλασσα στη Μηλίνα. Όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν στο κατηφορικό τμήμα της διαδρομής, θα μπορούσαν να μας συναντήσουν στη πλατεία του Λαύκου στις 10.00 το πρωί. Θα πρέπει όμως να κανονίσουν την επιστροφή τους στο Λαύκο μετά το περπάτημα. Θα ακολουθήσουμε την νότια διαδρομή για να ανέβουμε στο Λαύκο και εν συνεχεία την βόρεια διαδρομή για να κατέβουμε στη Μηλίνα, περνώντας από το ξωκλήσι «Παναγιά Μεσοσπορίτισα» κατά την κατάβαση. Η διαδρομή είναι κυρίως σε καλντερίμι με θαυμάσιες θέες προς τον Παγασητικό. Και επίσης περιγράφεται με λεπτομέρεια στο Walking in Pilion blogspot (http://walking-pilion.blogspot.co/search/label/Milina). Ολόκληρη η διαδρομή είναι λίγο παραπάνω από 7 χιλιόμετρα και θα μας πάρει περίπου 2 με 2,5 ώρες. 

Ξεκινώντας το περπάτημα νωρίς το πρωί για να αποφύγουμε τη ζέστη, θα μας δοθεί χρόνος για ένα μπάνιο στη θάλασσα της Μηλίνας ή για ένα ποτό, πριν πάμε στο Λαύκο με τα αυτοκίνητά μας για φαγητό στη 1.00 το μεσημέρι.

Το μενού είναι καθορισμένο και η χρέωση είνα 10 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά. Για κάποιον που δεν επιθυμεί να φάει ψάρι (δηλαδή γαύρο), υπάρχει η επιλογή γεμιστά, ντομάτες/πιπεριές, για χορτοφάγους. Παρακαλούμε να δηλώσετε αν προτιμάτε τα γεμιστά (αντί για ψάρι), όταν δηλώσετε για φαγητό με email.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ: Αν το περπάτημα ακυρωθεί την τελευταία στιγμή λόγω καιρού, τότε όσοι έχουν δηλώσει για φαγητό οφείλουν να έρθουν στην ταβέρνα, διότι το φαγητό θα έχει ήδη ετοιμαστεί μόνο και μόνο για μας, και επομένως θα χρεωθούμε όλα τα γεύματα που θα έχουμε παραγγείλει.

Παρακαλώ να δηλώσετε για φαγητό μέχρι τις 19.00 την Παρασκευή με τον εξής τρόπο. Κάνετε ένα κλικ εδώ για να αναφέρετε τον ακριβή αριθμό ατόμων που θα φάνε μαζί μας και την προτίμησή του καθένα για το κύριο πιάτο. Έτσι, θα σταλεί ένα email σε μας αυτόματα και εν συνεχεία θα λάβετε μια επιβεβαίωση για την κράτηση που ζητήσατε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης σας ενημερώνουμε ότι δε θα δεχτούμε καμία κράτηση μετά την πάροδο της ώρας που αναφέραμε (19.00 την Παρασκευή). Φυσικά θα μπορείτε να φάτε στον ίδιο χώρο, αλλά θα πρέπει να το αναλάβετε πλέον μόνοι σας

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

Νέα

Σε αυτή τη σελίδα θα σας κρατάμε ενήμερους για τα περπατήματα του συλλόγου, τις ομάδες συντήρησης των μονοπατιών και άλλες διαδηλώσεις.

Τα μέλη του συλλόγου κρατούνται ενήμερα για όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου μέσω email. H σελίδα Facebook του συλλόγου επίσης ενημερώνεται τακτικά.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα email

Από καιρό σε καιρό, ορισμένοι από σας έχετε αναφέρει ότι από κάποια στιγμή και έπειτα δεν λαμβάνατε τα email μας σχετικά με τα περπατήματα κ.λπ. Με το ξεκίνημα των περπατημάτων τώρα αυτή την εποχή, ελπίζουμε ότι με την πληροφορία που σας δίνουμε παρακάτω να μπορέσετε να εντοπίσετε το πρόβλημα και παράλληλα να το λύσετε.

Α) Εξαρτάται από τον email service provider, αν όλα τα email που λαμβάνετε οδηγούνται στο INBOX. Οι περισσσότεροι γνωρίζουν, τι είναι το SPAM / JUNK box, στο οποίο καμιά φορά μπορείτε να βρείτε τα email που δεν έχετε λάβει. Όμως υπάρχει επίσης η πιθανότητα αυτά να έχουν καταλήξει και σε άλλους «χώρους», όπως BULK, SOCIAL, UPDATES, FORUMS, PROMOTIONS, κ.λπ. Εάν ψάξετε στους «χώρους« αυτούς ίσως βρείτε τα email σας και παράλληλα να ρυθμίσετε τα settings έτσι ώστε να οδηγούνται μελλοντικά τα email σας στο INBOX !!

Β) Μερικά μέλη μας κατά λάθος έκαναν κλίκ στο «Unsubscribe» button, που βρίσκεται κάτω από το email, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν να λαμβάνουν τα email μας. Η διόρθωση μπορεί να γίνει μόνο από σας με το να κάνετε κλίκ εδώ και με αυτόν τον τρόπο να ξαναμπείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε τα email σας.

Συντήρηση των Kαλντεριμίων και Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κατάστασης του Coronavirus, δεν προγραμματίζονται ομάδες εργασίας ή εκδηλώσεις, αλλά θα επαναληφθούν μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

2021 Συνδρομές

Λόγω του κορονα-ιού, οι συνηθισμένες δραστηριότητες μας κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού ματαιώθηκαν και πολλά από τα μέλη μας μόλις τώρα επέστρεψαν στο Πήλιο. Σαν συνέπεια του ότι πολλοί από σας ζητήσατε να μάθετε τον τρόπο πληρωμής της ετήσιας συνδρομή σας για τους Φίλους των Καλντεριμιών, έχουμε διαθέσει το τηλέφωνο 6907196052, στο οποίο μπορείτε να τηλεφωνήσετε για να κανονίσουμε την πληρωμή της συνδρομή σας.

Προτιμούμε σαν τόπο συνάντησης για την πληρωμή την Αργαλαστή, (δυστυχώς το μαγαζάκι με τα σουβενίρ στην Αργαλαστή όπου μερικά μέλη είχαν καταβάλει την συνδρομή τους στο παρελθόν δεν θα ανοίξει φέτος). Όμως υπάρχει επίσης η δυνατότητα αυτό να γίνει στο Χόρτο, στο Νεοχώρι, στη Συκή ή στον Πλατανιά. Επίσης, το ημερολόγιο τοίχου που δημιουργήσαμε για το 2021  και έχουμε προς διάθεση, πωλείται στην μισή τιμή, δηλαδή 4 ευρώ, με την καταβολή της κάθε συνδρομής. Εάν οι εξελίξεις με τον ιό COVID-19 το επιτρέψουν, ελπίζουμε να κάνουμε την ετήσια γιορτή μας στο Νεοχώρι τον Σεπτέμβριο και την Ετήσια Γενική μας Συνέλευση την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Επίσης, ελπίζουμε να αρχίσουμε τα περπατήματα τα πρωινά της Κυριακής από το το φθινόπωρο.

2021 Ημερολόγιο

Το ημερολόγιο 2021 που δημιούργησε ο Φίλοι του Καλντερί είναι τώρα τυπωμένο.

Στείλτε μας (εδώ) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν θέλετε να λάβετε ένα.

Περπατήματα

Tηλεφώνο : 6907196052


Μέλη του συλλόγου θα είναι διαθέσιμα μέσω τηλεφώνου μόνο κατά τη διάρκεια περπατημάτων ή εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει ο σύλλογος.

Παρακαλούμε να σημειώσετε τον αριθμό τηλεφώνου στο κινητό σας, ώστε να μπορέσετε εύκολα να επικοινωνήσετε με μέλος του συλλόγου

κατά τη διάρκεια περπατημάτων ή εκδηλώσεων


Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο όταν ο αριθμός τηλεφώνου δεν είναι διαθέσιμος παρακαλούμε να στείλετε email.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με συγκεκριμένο μέλος του συλλόγου (δείτε τον κατάλογο εδώ) ή να στείλετε μήνυμα στην

ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου info@friendsofthekalderimi.org.

 

Εάν συμμετάσχετε σε περπάτημα ή εκδήλωση των Φίλων των Καλντεριμιών παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι ούτε ο σύλλογος

ούτε οι διοργανωτές αναλαμβάνουν ευθύνη για την προσωπική σας ασφάλεια.