Νέα

Νέα

Σε αυτή τη σελίδα θα σας κρατάμε ενήμερους για τα περπατήματα του συλλόγου, τις ομάδες συντήρησης των μονοπατιών και άλλες διαδηλώσεις.

Τα μέλη του συλλόγου κρατούνται ενήμερα για όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου μέσω email. H σελίδα Facebook του συλλόγου επίσης ενημερώνεται τακτικά.

2023 Ζημιές Μονοπατιών μετά τις καταιγίδες

Οι καταιγίδες Daniel και Elias προξένησαν καταστροφικές ζημιές όπως όλοι γνωρίζουμε, και ελπίζουμε όλα τα μέλη μας να είναι καλά και να αποκαθιστούν τις ζημιές που προξένησαν οι πλημμύρες.

Σκεπτόμενοι την ασφάλεια των μελών μας και των άλλων περιπατητών, προσπαθούμε τώρα σιγά σιγά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στα καλντερίμια και στις συνηθισμένες διαδρομές μας για περπάτημα.

Στην ιστοσελίδα μας “Νέα” δημιουργήσαμε ένα καινούργιο σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα καινούγιο τμήμα ονομαζόμενο “Ζημιές Μονοπατιών μετά τις 2023 καταιγίδες. Σε αυτό θα προσθέτουμε περιγραφές και φωτογραφίες των μονοπατιών, τα οποία θα έχουν ελεγχθεί, δίνοντας την πληροφορία αν θα είναι ασφαλή για περπάτημα.

Με αυτό τον τρόπο, θα παρακαλούσαμε τα μέλη μας, που έχουν τον χρόνο και την τάση, να περπατούν πολύ προσεκτικά στα τοπικά μονοπάτια και να μας δηλώνουν την κατάσταση των μονοπατιών, αν είναι ασφαλή, κ.λπ., και αν είναι δυνατόν επίσης να περιλαμβάνουν φωτογραφίες σε τυχόν ζημιές των (μέσω email στο info@friendsofthekalderimi.org). Φωτογραφίες επίσης μπορούν να ανεβαστούν Path Damage - Ζημιές Μονοπατιών σε folder έχοντας αναφέρει το όνομά σας, ή το όνομα της διαδρομής / των διαδρομών, που έχετε ελέγξει.

Χίλια ευχαριστώ σε όλους σας και παρακαλώ, αν χρειάζεστε κάτι που νομίζετε ότι οι Φίλοι των Καλντεριμιών θα μπορούσαν να προσφέρουν ή να βοηθήσουν, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

2023 Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Οι φίλοι των καλντεριμιών Ν. Πηλίου», στην αίθουσα του ΚΕΓΕ στην Αργαλαστή (στο κτίριο απέναντι από τον Πυροσβεστικό Σταθμό). Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν από το Δ.Σ. ο απολογισμός του προηγούμενου έτους και συζητήθηκαν ο Προγραμματισμός και οι στόχοι για το επόμενο.

Αναφορά Γενικής Συνέλευσης 2023

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την έκθεση της Αναφορά Γενικής Συνέλευσης 2023

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 – Κυκλική περπάτημα από την Αφέτες (Νιάου)και ακολούθησε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Υπάρχει άφθονο πάρκινγκ εάν κατεβείτε στους Αφέτες (Νιάου) στη μεγάλη πλατεία όπου στρίβει το λεωφορείο, από την οποία κατεβαίνετε σκαλιά στην κεντρική και πολύ όμορφη πλατεία.

Θα συναντηθούμε στις 10.00 στην πλατεία Αφετών (Νιάου). Ανεβαίνουμε μέσα από τα Ζερβόχια, θα κατεβούμε στο Φράγμα του Παναγιώτικου και θα επιστρέψουμε στους Αφέτες. Ο περίπατος είναι σε καλντερίμια, μονοπάτια και χωματόδρομους, με μερικά απότομα τμήματα, αλλά όχι προκλητική.

Μετά το περπάτημα θα ακολουθήσει η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φίλων των Kαλντεριμιών Νοτίου Πηλίου και γεύμα στο «Κοινοτικό Μασίνα» στην πλατεία των Αφετών (Νιάου) στις 2.00 μ.μ.

Το μενού στο εστιατόριο που φαίνεται παρακάτω, κοστίζει 15 ευρώ κατ’ άτομο και τα μέλη που επιθυμούν να παρευρεθούν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ, μέχρι 18.00 της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά !!

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

Κάνετε ένα κλικ εδώ για να αναφέρετε τον ακριβή αριθμό των ατόμων και τον αριθμό των χορτοφάγων στην ομάδα σας. Έτσι, θα σταλεί έναemailσε μας αυτόματα και εν συνεχεία θα λάβετε μια επιβεβαίωση για την κράτηση που ζητήσατε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης σας ενημερώνουμε ότι δε θα δεχτούμε καμία κράτηση μετά την πάροδο της ώρας που αναφέραμε (18.00 την Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου). Φυσικά θα μπορείτε να φάτε στον ίδιο χώρο, αλλά θα πρέπει να το αναλάβετε πλέον μόνοι σας!

Εάν θα θέλατε να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας για το 2024, θα μπορούσατε να το κάνετε στο τέλος του περπατήματος, παρακαλούμε προετοιμαστείτε για αυτό! Εάν είναι δυνατόν, παρακαλούμε όπως στείλετε τις λεπτομέρειες με email (info@friendsofthekalderimi.org) για να ετοιμάσουμε την απόδειξη πληρωμής σας και την κάρτα μέλους, ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν θα πληρώσετε.