Νέα

Νέα

Σε αυτή τη σελίδα θα σας κρατάμε ενήμερους για τα περπατήματα του συλλόγου, τις ομάδες συντήρησης των μονοπατιών και άλλες διαδηλώσεις.

Τα μέλη του συλλόγου κρατούνται ενήμερα για όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου μέσω email. H σελίδα Facebook του συλλόγου επίσης ενημερώνεται τακτικά.

2023 Ζημιές Μονοπατιών μετά τις καταιγίδες

Κυριακή 14 Απριλίου – Κυκλικό Περπάτημα: Συκή - Αγίος Δημητρίος - Συκή

Οι καταιγίδες Daniel και Elias προξένησαν καταστροφικές ζημιές όπως όλοι γνωρίζουμε, και ελπίζουμε όλα τα μέλη μας να είναι καλά και να αποκαθιστούν τις ζημιές που προξένησαν οι πλημμύρες.

Σκεπτόμενοι την ασφάλεια των μελών μας και των άλλων περιπατητών, προσπαθούμε τώρα σιγά σιγά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στα καλντερίμια και στις συνηθισμένες διαδρομές μας για περπάτημα.

Στην ιστοσελίδα μας “Νέα” δημιουργήσαμε ένα καινούργιο σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα καινούγιο τμήμα ονομαζόμενο “Ζημιές Μονοπατιών μετά τις 2023 καταιγίδες. Σε αυτό θα προσθέτουμε περιγραφές και φωτογραφίες των μονοπατιών, τα οποία θα έχουν ελεγχθεί, δίνοντας την πληροφορία αν θα είναι ασφαλή για περπάτημα.

Με αυτό τον τρόπο, θα παρακαλούσαμε τα μέλη μας, που έχουν τον χρόνο και την τάση, να περπατούν πολύ προσεκτικά στα τοπικά μονοπάτια και να μας δηλώνουν την κατάσταση των μονοπατιών, αν είναι ασφαλή, κ.λπ., και αν είναι δυνατόν επίσης να περιλαμβάνουν φωτογραφίες σε τυχόν ζημιές των (μέσω email στο info@friendsofthekalderimi.org). Φωτογραφίες επίσης μπορούν να ανεβαστούν Path Damage - Ζημιές Μονοπατιών σε folder έχοντας αναφέρει το όνομά σας, ή το όνομα της διαδρομής / των διαδρομών, που έχετε ελέγξει.

Χίλια ευχαριστώ σε όλους σας και παρακαλώ, αν χρειάζεστε κάτι που νομίζετε ότι οι Φίλοι των Καλντεριμιών θα μπορούσαν να προσφέρουν ή να βοηθήσουν, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

2023 Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Οι φίλοι των καλντεριμιών Ν. Πηλίου», στην αίθουσα του ΚΕΓΕ στην Αργαλαστή (στο κτίριο απέναντι από τον Πυροσβεστικό Σταθμό). Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν από το Δ.Σ. ο απολογισμός του προηγούμενου έτους και συζητήθηκαν ο Προγραμματισμός και οι στόχοι για το επόμενο.

Αναφορά Γενικής Συνέλευσης 2023

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την έκθεση της Αναφορά Γενικής Συνέλευσης 2023

Ένας κατάλογος των προτεινόμενων περπατημάτων για 2024

Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των προτεινόμενων περιπάτων και εκδηλώσεις για τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2024.

Ο κατάλογος αυτός μπορεί να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων περιστάσεων.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί σε όλα τα μέλη ως συνήθως την εβδομάδα πριν από κάθε περίπατο ή εκδήλωση, και οι πληροφορίες θα δημοσιεύονται επίσης στο Facebook και ο ιστότοπός μας, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο και τον τόπο της συνάντησης, τη διαδρομή και τη διάρκεια της βόλτας εκείνη την εβδομάδα.

Κυριακή 14 Απριλίου - Συκή - Άγιος Δημήτριος - κυκλικός περίπατος

Κυριακή 21 Απριλίου - Μηλίνα - Λαύκος - κυκλικός περίπατος

Κυριακή 28 Απριλίου - 2024 Γιορτή των Φυτών και Μπαζάρ του Λαύκου

Κυριακή 5 Μαΐου - Κυριακή του Πάσχα - δεν προβλέπεται περίπατος

Κυριακή 12 Μαΐου - Συκή - Νεοχώρι

Κυριακή 19 Μαΐου - Νεοχώρι - Μηλιές

Κυριακή 26 Μαΐου - θα αποφασιστεί

Κυριακή 2 Ιουνίου - Τρίκερι - Φάρος - Αγία Κυριακή - κυκλικός περίπατος

Κυριακή 9 Ιουνίου - Λαύκος - Πάλτση

Το περπάτημα θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι στον ασφαλτο-στρωμένο δρόμο προς ''Πανταζή Άμμο'' στο επάνω μέρος του χωριού Συκή: Μετά την είσοδό στη Συκή, στρίψτε αριστερά στην πρώτη στροφή όπου υπάρχει η πινακίδα προς ''Πανταζή Άμμος'' και ακολουθήστε το δρόμο μετά το νέο αθλητικό γήπεδο - τα αυτοκίνητα μπορούν να σταθμεύσουν κατά μήκος του δρόμου δίπλα στο εκκλησάκι.

Κατηφορίζουμε στον ήσυχο ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς την παραλία ''Πανταζή Άμμος'' για 2,5 χλμ, με υπέροχη θέα προς τα νησιά των Σποράδων και το Άγιο Όρος. Στη συνέχεια στρίβουμε αριστερά σε έναν αγροτικό δρόμο που είναι σημαδευμένος με κόκκινο χρώμα, περπατώντας κατηφορικά μέσα από ελαιώνες και δέντρα πάνω από την παραλία. Ο δρόμος αυτός βγαίνει στην παραλία και περπατάμε ευθεία πάνω από τα βράχια που κατέβασε στην παραλία η καταιγίδα Δανιήλ τον Σεπτέμβριο του 2023, κοιτάζοντας το ρέμα ''Γρανίτσα'' στα αριστερά μας.

Παίρνουμε έναν αγροτικό δρόμο που ανηφορίζει απομακρυνόμενοι από την παραλία και συνεχίζουμε στον απότομο και ελικοειδή δρόμο καθώς ακολουθεί την ακτή και ανηφορίζει κάτω από τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Σε μια διασταύρωση ακολουθούμε τον αριστερό δρόμο - ενώ ευθεία μπροστά μας ο δρόμος οδηγεί σε μια κυκλική διαδρομή γύρω από το Νεοχώρι - και ανηφορίζουμε κατά μήκος της πλευράς του φαραγγιού της Γρανίτσας προς τη Συκή. Ο δρόμος κάποια στιγμή διασχίζει το ρέμα της Γρανίτσας και λίγο αργότερα παίρνουμε ένα μονοπάτι, αφήνοντας το δρόμο, που ανηφορίζει απότομα στην πλαγιά του λόφου για να ξανασυναντήσουμε το δρόμο ψηλότερα. Στη συνέχεια ακολουθούμε τον τσιμεντόδρομο επιστρέφοντας προς τη Συκή και τέλος φτάνουμε στο εκκλησάκι από όπου ξεκίνησε το περπάτημα.

Το περπάτημα θα διαρκέσει 3 - 3,5 ώρες.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.


Εάν θα θέλατε να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας για το 2024, θα μπορούσατε να το κάνετε στο τέλος του περπατήματος, παρακαλούμε προετοιμαστείτε για αυτό! Εάν είναι δυνατόν, παρακαλούμε όπως στείλετε τις λεπτομέρειες με email (info@friendsofthekalderimi.org) για να ετοιμάσουμε την απόδειξη πληρωμής σας και την κάρτα μέλους, ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν θα πληρώσετε.

2024 Γιορτή των Φυτών και Μπαζάρ του Λαύκου

Η Γιορτή των Φυτών και Μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Λαύκου στις 28 Απριλίου 2024 από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ.

Θα συμμετάσχουμε σε αυτή την τοπική εκδήλωση, με ένα περίπτερο για την προώθηση των μελών και την πώληση δωρεών φυτών, κέικ, μαρμελάδων κ.λπ.

Οποιαδήποτε δωρεά από τους υποστηρικτές μας για το περίπτερό μας θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη. Παρακαλούμε όπως προσκομίσετε τα διάφορα προϊόντα στον πάγκο μας την ημέρα της γιορτής μετά τις 10 το πρωί.

Επικοινωνήστε με την Julie Carpenter στο events@friendsofthekalderimi.org γιαοποιαδήποτε άλλη πληροφορία για την παρουσία του ΦΟΤΚ στην Γιορτή.

Θα υπάρχει επίσης η ευκαιρία να πληρώσετε τη συνδρομή σας για το 2024.