Νέα

Νέα

Σε αυτή τη σελίδα θα σας κρατάμε ενήμερους για τα περπατήματα του συλλόγου, τις ομάδες συντήρησης των μονοπατιών και άλλες διαδηλώσεις.

Τα μέλη του συλλόγου κρατούνται ενήμερα για όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου μέσω email. H σελίδα Facebook του συλλόγου επίσης ενημερώνεται τακτικά.

2023 Ζημιές Μονοπατιών μετά τις καταιγίδες

Κυριακή 12 Νοεμβρίου - Κυκλικό περπάτημα στην
Κάτω Γατζέα

Οι καταιγίδες Daniel και Elias προξένησαν καταστροφικές ζημιές όπως όλοι γνωρίζουμε, και ελπίζουμε όλα τα μέλη μας να είναι καλά και να αποκαθιστούν τις ζημιές που προξένησαν οι πλημμύρες.

Σκεπτόμενοι την ασφάλεια των μελών μας και των άλλων περιπατητών, προσπαθούμε τώρα σιγά σιγά να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στα καλντερίμια και στις συνηθισμένες διαδρομές μας για περπάτημα.

Στην ιστοσελίδα μας “Νέα” δημιουργήσαμε ένα καινούργιο σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα καινούγιο τμήμα ονομαζόμενο “Ζημιές Μονοπατιών μετά τις 2023 καταιγίδες. Σε αυτό θα προσθέτουμε περιγραφές και φωτογραφίες των μονοπατιών, τα οποία θα έχουν ελεγχθεί, δίνοντας την πληροφορία αν θα είναι ασφαλή για περπάτημα.

Με αυτό τον τρόπο, θα παρακαλούσαμε τα μέλη μας, που έχουν τον χρόνο και την τάση, να περπατούν πολύ προσεκτικά στα τοπικά μονοπάτια και να μας δηλώνουν την κατάσταση των μονοπατιών, αν είναι ασφαλή, κ.λπ., και αν είναι δυνατόν επίσης να περιλαμβάνουν φωτογραφίες σε τυχόν ζημιές των (μέσω email στο info@friendsofthekalderimi.org). Φωτογραφίες επίσης μπορούν να ανεβαστούν Path Damage - Ζημιές Μονοπατιών σε folder έχοντας αναφέρει το όνομά σας, ή το όνομα της διαδρομής / των διαδρομών, που έχετε ελέγξει.

Χίλια ευχαριστώ σε όλους σας και παρακαλώ, αν χρειάζεστε κάτι που νομίζετε ότι οι Φίλοι των Καλντεριμιών θα μπορούσαν να προσφέρουν ή να βοηθήσουν, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Ένας κατάλογος των προτεινόμενων περπατημάτων για2023

Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των προτεινόμενων περιπάτων για τον Νοεμβρίο και Δεκεμβρίο 2023. Ο κατάλογος αυτός μπορεί να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων περιστάσεων.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί σε όλα τα μέλη ως συνήθως την εβδομάδα πριν από κάθε περίπατο, και οι πληροφορίες θα δημοσιεύονται επίσης στο Facebook και ο ιστότοπός μας, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο και τον τόπο της συνάντησης, τη διαδρομή και τη διάρκεια της βόλτας εκείνη την εβδομάδα.

12/11/23 - Κυκλικό περπάτημα στην Κάτω Γατζέα
19/11/23 - Κυκλικό περπάτημα: Αγ. Κυριακή - Τρίκερι - Αγ. Κυριακή
26/11/23 - 6ης Πανελλήνιας Συναντησης μονοπατιών στις Μηλιές
03/12/23 - Κυκλικό περπάτημα: Νεοχώρι

10/12/23 - Μηλιές - Άγιος Γεώργιος
17/12/23 - Κυκλικό Περπάτημα: Χόρτο - Μετόχι -Χόρτο

2023 Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Οι φίλοι των καλντεριμιών Ν. Πηλίου», στην αίθουσα του ΚΕΓΕ στην Αργαλαστή (στο κτίριο απέναντι από τον Πυροσβεστικό Σταθμό). Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν από το Δ.Σ. ο απολογισμός του προηγούμενου έτους και συζητήθηκαν ο Προγραμματισμός και οι στόχοι για το επόμενο.

Αναφορά Γενικής Συνέλευσης 2023

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την έκθεση της Αναφορά Γενικής Συνέλευσης 2023

Θα συναντηθούμε στις 10:45 στο λιμανάκι στην Κάτω Γατζέα και θα ξεκινήσουμε το περπάτημα ακριβώς στις 11:00 το πρωί.

Η διάρκεια του περπατήματος θα είναι περίπου 2.5 ώρες.

Το πρώτο τμήμα της διαδρομής από την παραλία μέχρι τις γραμμές του τραίνου,θα είναι σταθερά ανηφορικό, βαδίζοντας μέσα σε ελαιώνες και σε σπάνια χρησιμοποιημένο παραδοσιακό μονοπάτι. Θα περπατήσουμε λίγο πάνω από τις γραμμές για κάποια απόσταση και εν συνεχεία θα ξανασυναντήσουμε τις γραμμές για να μας οδηγήσουν στον σταθμό της Άνω Γατζέας. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι μέρος του the South Pelion trail κατηφορίζοντας προς την Κάτω Γατζέα και επιστρέφοντας τέλος στο λιμανάκι. Υπάρχουν θαυμάσιες θέες προς τον Παγασητικό από διάφορα σημεία της διαδρομής.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί.

6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Το Πήλιοφιλοξενεί φέτος την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, με διοργανωτή την Ερευνητική Μονάδα Δομικών Κατασκευών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις Μηλιές του Πηλίου στις 24-26 Νοεμβρίου 2023, στους χώρους του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς», με παράλληλες δράσεις στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο και το Γυμνάσιο Μηλεών, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει μιασειρά παρουσιάσεων, ομιλιών, εργαστηρίων και συζητήσεων, επιχειρώντας να οργανώσει τον διάλογο, ενώ συνοδεύεται από έναπρόγραμμα δράσεων (πεζοπορίες, επισκέψεις, προβολές), ανοιχτό στους συμμετέχοντες, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Πήλιο, τα μονοπάτια, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

Παράλληλα, εκτυλίσσεται μιασειρά εκδηλώσεων στην πόλη του Βόλου (επιστημονική ημερίδα, έκθεση, προβολές), που έχει στόχο να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην πεζοπορική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, και να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και πολιτείας για την ύπαιθρο και την πεζοπορική δραστηριότητα.

Στα συνημμένα, θα βρείτε τοπροκαταρκτικό πρόγραμμα, καθώς καιπρακτικές πληροφορίεςσχετικά με τη διαμονή και τις μετακινήσεις σας.

6ΗΠΣΜ-2_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

6ΗΠΣΜ ΔΙΑΜΟΝΗ

6ΗΠΣΜ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ηιστοσελίδατης διοργάνωσης [https://www.grtrailspelion2023.net/] θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής σε όλες τις δράσεις.