Συντήρηση καλντεριμιών

Οι Φίλοι των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου

The Friends of the Kalderimi of South Pelion

Συντήρηση των καλντεριμίων

Αφού βρούμε και ανοίξουμε τα καλντερίμια, τα συντηρούμε τακτικά για να έχουν ασφαλή και ευχάριστη πρόσβαση σε αυτά οι περπατητές.

Έχουμε σκοπό να καταγράψουμε όλες τις διαδρομές στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Έως τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 70 διαδρομές των Φίλων των Καλντεριμιών. Αυτήν την περίοδο συγκεντρώνουμε πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μονοπάτια και τα χωρίζουμε σε τμήματα που μπορούν να διασχιστούν εύκολα.

Σχεδιάζουμε επίσης χρονοδιάγραμμα συντήρησης ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε τα μονοπάτια ανοιχτά και ασφαλή για το κοινό.

Ωστόσο υπάρχουν κενά στις διαθέσιμες πληροφορίες και χρειάζεται πολλή δουλειά για να συντηρηθούν τα καλντερίμια.

Μπορείτε να περιηγηθείτε τη βάση δεδομένων των παρατημάτων του συλλόγου. Εδώ θα βρείτε τις εξής πληροφορίες: την ονομασία της διαδρομής, τον αριθμό αναφοράς, το Wikiloc λινκ (ορισμένες διαδρομές δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με την εφαρμογή Wikiloc), την ημερομηνία εξέτασης του μονοπατιού, την ημερομηνία της τελευταίας συντήρησης, περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το μονοπάτι (εάν είναι γνωστό), λεπτομέρειες για οποιασδήποτε απαραίτητη συντήρηση, και ημερομηνίες για προγραμματισμένες δραστηριότητες για την συντήρηση του μονοπατιού.

Θα ενημερώνουμε τακτικά αυτή την ιστοσελίδα ώστε να έχετε γνώση της κατάστασης των μονοπατιών. Ωστόσο εάν αντιμετωπίσετε δυσκολία σε κάποια από τις διαδρομές ή θέλετε να δηλώσετε ότι το μονοπάτι είναι σε καλή κατάσταση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το σύλλογο στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

... όμως χρειαζόμαστε την βοήθειά σας!

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας, όπως επίσης και τα μέλη άλλων συλλόγων που κατά καιρούς συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας, και οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο για το άνοιγμα και την συντήρηση των μονοπατιών.

Έχουμε ανοίξει πάνω από 70 μονοπάτια τα οποία χρειάζονται τακτική συντήρηση. Με την υποστήριξή σας θα μπορέσουμε να τα κρατήσουμε ανοιχτά για να μπορούμε όλοι να τα απολαμβάνουμε.

Κάθε φορά που πηγαίνετε για περπάτημα σε κάποια από τις διαδρομές παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για την κατάσταση του μονοπατιού μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης pathcare@friendsofthekalderimi.org. Σας ζητούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε για να δηλώσετε κάποια δυσκολία,

για παράδειγμα λόγο βλάστησης ή έλλειψης σηματοδότησης, είτε να δηλώσετε ότι το μονοπάτι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Εάν κάνετε συντήρηση κάποιων μονοπατιών στην περιοχή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση pathcare@friendsofthekalderimi.org, για να το γνωστοποιήσουμε μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τελικά, εάν μπορείτε να βοηθήσετε με το άνοιγμα και την συντήρηση των μονοπατιών (προσωρινά κάθε Πέμπτη από τον Οκτώβρη του 2019) επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση pathcare@friendsofthekalderimi.org.

Ενημέρωση για την συντήρηση των μονοπατιών – 18 Οκτώβρη 2019

Θα ενημερώνουμε τακτικά αυτήν την ιστοσελίδα με πληροφορίες για τυχόν δυσκολίες στο πέρασμα των μονοπατιών.

Εάν περπατήσετε ένα μονοπάτι και συναντήσετε δυσκολία, ή αν απλά θέλετε να αναφέρετε ότι το μονοπάτι είναι σε καλή κατάσταση, κάντε το στο email: pathcare@friendsofthekalderimi.org


Οι ακόλουθες διαδρομές έχουν καθαριστεί πρόσφατα


 • Άγιος Γεώργιος-Πινακάτες - 10/10/19


Οι ακόλουθες διαδρομές έχουν ελεγχθεί και τα μονοπάτια είναι ανοιχτά

 • Καλά Νερά μέσω Κάτω Γατζέας προς Σ. Σταθμό Άνω Γατζέας
 • Από Σ. Σταθμό Άνω Γατζέα προς πλατεία Αγίου Γεωργίου

 • Από Τρίκερι προς Κότες

 • Από Τρίκερι προς Αλογόπορο

 • Aπό Τρίχιλι προς Θεράκοντας (ενώνεται με την διαδρομή προς Αλογόπορο)
 • Αργαλαστή κυκλική διαδρομή #1

 • Xούνες – Συκή

 • Άγιος Γεώργιος - Πινακάτες


Έχουμε ενημερωθεί ότι οι ακόλουθες διαδρομές είναι μπλοκαρισμένες. Ο σύλλογος έχει προγραμματίσει καθαρισμό και θα σας ενημερώσουμε όταν έχουν ανοιχτεί

 • Κυδωνιές - Πηγές (κυκλική διαδρομή Μηλίνας) Υπάρχει ένα τμήμα τού μονοπατιού ου είναι κλειστό και από το οποίο καθαρίστηκε πρόσφατα ένα τμήμα 100 περίπου μέτρων. Νομίζουμε ότι προς το παρόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι χωματόδρομος
 • Μετόχι - Αργαλαστή (από την βρύση του Μετοχίου) το μονοπάτι φαίνεται ότι είναι κλεισμένο από την αρχή και σέ μεγάλο τμήμα προς την Αργαλαστή

Tηλεφώνο : 6907196052


Μέλη του συλλόγου θα είναι διαθέσιμα μέσω τηλεφώνου μόνο κατά τη διάρκεια περπατημάτων ή εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει ο σύλλογος.

Παρακαλούμε να σημειώσετε τον αριθμό τηλεφώνου στο κινητό σας, ώστε να μπορέσετε εύκολα να επικοινωνήσετε με μέλος του συλλόγου

κατά τη διάρκεια περπατημάτων ή εκδηλώσεων


Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο όταν ο αριθμός τηλεφώνου δεν είναι διαθέσιμος παρακαλούμε να στείλετε email.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με συγκεκριμένο μέλος του συλλόγου (δείτε τον κατάλογο εδώ) ή να στείλετε μήνυμα στην

ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου info@friendsofthekalderimi.org.

 

Εάν συμμετάσχετε σε περπάτημα ή εκδήλωση των Φίλων των Καλντεριμιών παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι ούτε ο σύλλογος

ούτε οι διοργανωτές αναλαμβάνουν ευθύνη για την προσωπική σας ασφάλεια.