Πληροφορίες

Γίνετε μέλος

Ως μέλος των Φίλων των Καλντεριμιών θα συνεισφέρετε στην συντήρηση της φυσικής ομορφιάς και την πολιτιστικής παράδοσης του Νοτίου Πηλίου. Η συνδρομή (των 10 ευρώ) είναι ετήσια και μπορεί να πληρωθεί στα ακόλουθα μέλη της επιτροπής:

Λιζ Αβραμίδη (Αργαλαστή)

Chris & Kathryn Wicks (κοντά στον Πλατανιά)

Γιάννης Ιατρού (Νεοχώρι)

Κυριάκος Σταθάκης (Βόλος)

Mandi Mathews (συμμετέχει τακτικά στα περπατήματα)

Παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου info@friendsofthekalderimi.org

Υποχρεώσεις των μελών

  • Τα μέλη του συλλόγου πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να αποδέχονται τους σκοπούς του συλλόγου και να είναι διαθετιμένα να συνεισφέρουν προς την πραγματοποίηση τους.

  • Έφηβοι που είναι άνω των 14 ετών μπορούν να γίνουν μέλη χωρίς να πληρώσουν συνδρομή, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

  • Όλα τα μέλη έχουν υποχρέωση να ακολουθήσουν το σύνταγμα του συλλόγου και (εάν είναι εφικτό) να συμμετέχουν και να ψηφίσουν στην Ετήσια Συνέλευση.

  • Μπορείτε να διακόψετε την συνδρομή σας επικοινωνώντας γραπτά με τον σύλλογο και εφόσον έχετε πληρώσει οποιασδήποτε εκκρεμή συνδρομή.

εάν επιθυμείτε να πληρώσετε την συνδρομή σας σε ένα από τα παραπάνω μέλη της επιτροπής.

Η συνδρομή μπορεί επίσης να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου. Ωστόσο θα χρειαστεί να καλύψετε τα τραπεζικά έξοδα των 3.50 ευρώ. Επισημαίνουμε επίσης ότι συχνά η τράπεζα δεν μπορεί να μας δώσει το όνομα του πελάτη που έκανε την κατάθεση. Επομένως, εάν πληρώσετε την συνδρομή σας με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Ταμία του συλλόγου. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του συλλόγου κάνοντας κλικ εδώ.

Εάν είστε καινούριο μέλος παρακαλούμε κάνετε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη φόρμα αίτησης μελών.

Εκπτώσεις για τα μέλη του συλλόγου

Διάφορες τοπικές επιχειρήσεις προσφέρουν έκπτωση στα μέλη των Φίλων των Καλντεριμιών του Νοτίου Πηλίου. Παρακαλούμε δείτε τον κατάλογο με περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ.

Κάνετε κλικ στο όνομα για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας την κάρτα μέλους εάν θέλετε να ζητήσετε έκπτωση.

Δημοσιεύσεις και ιστοσελίδες

Σας συμβουλεύουμε να έχετε μαζί σας έναν καλό χάρτη – π.χ. τους χάρτες Anavasi.

Το βιβλίο του Νίκου Χαράτση “Οδηγός Πηλίου για περπατητές: Διαδρομές σε καλντερίμια και μονοπάτια στο βουνό των Κενταύρων” έδωσε την έμπνευση για την ίδρυση του συλλόγου. Το βιβλίο έχιε δημοσιευθεί στα Ελληνικά και τα Αγγλικά (1995, Επικοινωνία: Βόλος; ISBN: 9789608446045), και είναι ακόμα διαθέσιμο σε ορισμένα βιβλιοπωλεία του Βόλου.

Λεπτομερείς πληροφορίες για πολλές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν όλων των σηματοδοτημένων διαδρομών του συλλόγου, καταγράφονται στις ιστοσελίδες Walking Pelion και Pelion Walks. Και οι δύο αυτές ιστοσελίδες ενημερώνονται τακτικά και δίνουν δεδομένα GPS, λεπτομερή χάρτες και περιγραφές, διάρκεια των διαδρομών, καθώς και πολλές άλλες ενδιαφέρον πληροφορίες.

Συνεργασία με άλλους συλλόγους

Ενθαρρύνουμε άλλους τοπικούς συλλόγους που ενδιαφέρονται για το περπάτημα, την συντήρηση των μονοπατιών και την προώθηση του περπατήματος να επικοινωνήσουνε μαζί μας για να οργανώσουμε κοινές δραστηριότητες.

Σε συνεργασία με τοπικές πολιτιστικές οργανώσεις από διάφορα χωριά έχουμε δημιουργήσει πινακίδες για κάθε χωριό που δίνουν τοπικές πληροφορίες και δείχνουν χάρτη την περιοχής με σημαδεμένα τα τοπικά μονοπάτια. Προς το παρόν έχουμε εκθέσει πινακίδες στο Χόρτο, την Αργαλαστή, τον Πλατανιά και το Λάυκο).

Έχουμε συνεργαστεί με οργανώσεις από το Λάυκο, το Χόρτο, την Αργαλαστή, το Τρίκερι, την Τσαγκαράδα και τον Άγιο Γεώργιο, όπως επίσης και με άλλους συλλόγους περπατητών.